torsdag 30 augusti 2012

30 augusti

Ja, eftersom datorn har gett upp så får ni helt enkelt överleva med ett alldeles jätterörigt inlägg om grevagården från mobilen. Bilderna kommer blandas hej vilt och inga förklaringar kommer finnas, ni får köra gissningsleken helt enkelt, kul va? :D

Vi anlände iafl i Skövde på onsdagskvällen, först jag, madde & challe med Berit och senare även stina med 7 hästar på Lasse. Permanenta stallar även här, men inga vattenkoppar så vi fick roa oss med att bära vatten!

På torsdagen inleddes tävlingarna: Qurre (Quadrigo Liberty ) gick 4-årstouren, Luxan (Luxieuse TH) 5-års, Challe/Charlie (Charmante Rökärr) + Cadence + Justin (Just Feeling ) 6-års, Savanna K + Quincy 7års och sist gick Exet (Eccelente UW) gick touren för 8-åriga hästar och äldre. Hästarna hoppade fint allihop men höjdpunkten på dagen var när Savanna vann kvalet! Ett fint segertäcke och ett ärevarv senare somnade vi allihop gott.

Fredagen flöt också på, jag kommer inte ihåg om det var då vi höll på att flyta bort i regn eller inte för väderomslagen var konstanta. Hästarna hoppade återigen fint och om jag inte minns helt fel så fick alla tre 6-åringarna pris i sina starter :)

På lördagen var det consolation som gällde och Justin visade att han egentligen hade i finalen att göra och slog till med seger!  Quincy ville inte vara mycket sämre och klämde till med en 3:e plats i sin klass :D

På kvällskvisten bjöds det in till ryttarfest och vi bjöds på buffé och en hel del skvaller. (Det där skvallret börjar bli ganska mycket roligare nu när jag faktiskt börjar veta vilka människorna det skvallras om är... )

Och söndagen då, lite trötta men vi vaknade till ganska bra av tanken att det var finaldags! Cadence och Challe visade samma underbara vilja som i kvalen och hoppade lätt som plättar felfritt i grundomgången. Efter ha varochen petat sina första bommar på hela helgen i omhoppningen så slutade dom ändå på 5:e & 6:e plats som snabbaste fyrafelarna. Ryktet sa också att Cadence hade varit en överlägsen vinnare om alla bommar hade legat kvar, hon ville nog bara ge dom andra en ärlig chans. ;)

Hemresan gick snabbt och smidigt med två chokladaskar som snälla hästägare bjudit oss på. Tänk vad lätt man kan göra en hästskötare glad :D nu blir det bilder! Ciao













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar