söndag 25 januari 2015

25 januari

Till min framtida efterträdare

... här kommer några saker som kan vara bra att veta om dina blivande kollegor. 


Bettan är mini-me, hon ser saker som bara jag & hon ser, och som bara hon & jag stör oss på, till exempel systemet på putskroken- lär dig det och följ det. Bettan är världens gulligaste tjej och ganska känslig, men underskatta henne inte för hon är den i hela stallet som är mest kapabel till att ge någon en rak höger (eller vänster om hon kommer ihåg att hon är vänsterhänt) om hon blir sur. Det ligger i släkten. Bettan blir tokig om man inte sätter ihop benskydden- så gör det, hon är även täckesansvarig och du bör inte gå in i täckesförrådet utan specifikt tillstånd från Bettan själv, och stöka för Guds skull inte ner.  Hon är världens bästa nanny och kan typ allt om bebisar och deras säkerhet, har dock ingen koll på sin egen säkerhet, det måste du ha åt henne. 
Andra saker som kan vara bra att veta om denna charmerande brud är att hon har en rosa grep som inte får användas, att hon älskar att gräva i avlopp och att hon har en knallgul bil. Hon har aldrig youtubat, kan bara texten till en enda låt ("slå mig hårt i ansiktet"), och kan inte äta samtidigt som hon kollar på tv. 


Mathilda är världens snällaste individ, hon säger aldrig nej. Hon är en gammal tant i en ung tjejs kropp. Hon lagrar godis och kakor i sitt skafferi i veckor, som att hon väntar sig att barnbarnen vilken sekund som helst kan komma inklampande genom dörren. Hon äger ett par fantastiska vita långkalsonger som får hennes långa ben att se ut som Pettssons. Alla hundar älskar henne, dom bara dras till henne och hon ger dom inte ens godis. Mathilda är inte så bra på att tolka... Det första du kommer lägga märke till är att hon har jättejättelångt hår och är hår-öm. Och hon må vara tant, men hon spelar jättehög musik i sin bil. Och så råkar hon ha en jättesnygg golfspelande storebror också. 


Lill-Stina är kan alla sitta kvar-knep och går med tåspetsarna lite utåt precis som en cowgirl bör. Du kommer garanterat få höra alla repliker från Yrrol, och du kommer att skratta. Alla skrattar åt Lillis. Hon kommer aldrig i tid på morgonen, och kan ofta dyka upp i märkliga klädmatchningar. Om hon påbörjar sina städryck är det bara att flytta på dig, håll koll på vad hon "städar undan" och ställ tillbaka allt där det ska vara när hon är klar, för hon har garanterat ingen aning om vad hon har flyttat och vart. Lill-Stina är besatt av Peter Jöback så prata ALDRIG illa om honom, om du inte vill leta efter ett annat jobb. 

Och nu håller min iPad på att dö så jag får berätta mer en annan dag... Om någon har några frågor  om någon av dessa fantastiska kvinnor så är det bara att hojta till! 




1 kommentar: